9 de gen. 2012

Cap d'any al Delta de l'Ebre




Feia més de mig any que teníem reservats a l'agenda els dies 30, 31 de desembre i 1 de gener per apropar-nos al Delta de l'Ebre amb la colla dels de Calbac. L'excusa aquest cop era clara: celebrar els 40 anys de la Mercè i, a més, fer-ho en un lloc màgic (ornitològicament parlant). Però indiscutiblement el que ens feia més il·lusió era retrobar-nos tota la colla (exceptuant a la Núria, que està a les amèriques). Al final l'amic Kp tampoc va poder venir, però l'esperem sens falta a la propera trobada Calbac!



El 30 de desembre es va aixecar ventós. S'anunciaven ràfegues de vent superiors als 80km/h al final del dia, i així ho vàrem poder comprovar quan, a l'AP7 a l'alçada de Tarragona, el vent sacsejava la Cali com si d'una fulla de trèmol es tractés. Costava mantenir al seu carril les dues tonelades i mitja de la Califòrnia i la conducció en alguns moments es va convertir en tensa i molt perillosa. No recordo haver conduit mai en unes condicions semblants. Buf!.

Arribats al Delta ens vàrem allotjar a les Barraques d'en Salvador, uns allotjaments de turisme rural basats en la recuperació del patrimoni cultural, natural i arquitectònic.




Vàrem celebrar tot el que havíem de celebrar (i més) i, entre festa i festa, ens penjàrem els prismàtics al coll per anar a veure gavines cap blanc (Larus genei), rasclons (Rallus aquaticus), becs de serra mitjà (Mergus serratus), milers de fotges (Fulica atra) - entre d'altres hivernants - i, fins i tot, 3 exemplars de mussol emigrant (Asio flammeus)!.







FELIÇ 2012 a tots!


Alb.

2 comentaris:

  1. Molt bon lloc per celebrar l'any nou.
    Bones fotos!

    Salut.

    ResponElimina
  2. Gràcies Kamperfalia77.

    Estic segur que la vostra T2 hi lluiria com mai per les terres del Delta.

    Salutacions.
    Alb.

    ResponElimina