26 de maig 2016

SchoolDay ESHG Congress 2016 - Barcelona





Assistir a l'SchoolDay del Congrés Europeu de Genètica Humana era una oportunitat que no es podia deixar escapar! 

Aquests dies se celebrava a Barcelona el Congrés Europeu de Genètica Humana, un dels congressos més rellevants a nivell mundial d'aquesta temàtica. Més de 3000 genetistes d'arreu del món s'aplegaven per presentar projectes, iniciatives i presentar treballs realitzats. 

El dia abans de l'inici del congrés, es va organitzar l'SchoolDay, unes jornades adreçades a alumnes de batxillerat per motivar i introduir als alumnes al món de la Genètica Humana

Va ser rebre la invitació (mil gràcies Conxi!) que ja estava fent una llista de quins podrien ser els bons candidats a anar-hi. Calia que fossin bons alumnes, treballadors i compromesos. Així doncs, i després d'alguna baixa, vaig acabar anant-hi amb 16 magnífics alumnes de Maristes.  :-)

La jornada va començar amb una interessant ponència de la Teresa Perucho sobre "La genètica a l'art, la història i els nostres temps". Un 10!


Tot seguit es van realitzar tres workshops rotatius, amb un coffe-break al mig "molt agraït" que va ajudar a agafar forces.

Workshop 1: Genètica forense. Mites i llegendes. Descobrint l'assassí amb l'ajuda del DNA. Un 10 a l'equip de la Teresa!





Workshop 2: Consell genètic. Creació de pedigrís familiars. L'ètica en el consell genètic. Fantàstic workshop amb l'equip de l'amic Joan Bruntet. Un 10!







Workshop 3: Citogenètica i diagnòstic prenatal. Lectura i interpretació de cariotips. Present i futur del diagnòstic prenatal. Un 10 a la Cristina González i el seu equip!





Per acabar, ... foto de grup a l'exterior del Cosmocaixa ..... Ains! ... és ben bé que aquests de Girona sempre s'han de fer veure!! jeje ...... Quins cracks d'alumnes!!! Un 11 per ells, que carai !!!   :-))




Alb.

23 de maig 2016

Tunejant el IXS Trail RS





Merd.....!!  .... Una abella!!!!!! 

La setmana passada, mentre "volava" pel carril bici amb l'Alma, vaig tenir un ensurt dels grossos. Se'm va colar una abella pels orificis frontals del casc. Mai m'havia tret el casc amb tanta rapidesa!!! .... Glups!! :-/

L'abella em deuria tenir en certa consideració perquè, tot i que va estar uns segons atrapada a la meva testa movent potes i ales com una beneita, no em va arribar a clavar l'agulló. Uf! .... per sort!

De totes maneres, una situació així millor no viure-la dues vegades. Així doncs, calia trobar una solució. I com que esquivar abelles és complicat, la millor opció ha sigut tunejar el IXS Trail RS amb una bona "mosquitera atrapa insectes". 

Mosquitera, tisores, silicona calenta i una mica de traça .... i, Pim-Pam! (com diria el de Ja t'ho faràs!) ... 

Espero que l'invent m'eviti un nou ensurt!









Alb.

18 de maig 2016

Beautifull message!





És increïble com pot canviar la teva vida!! 

Fa temps, en un conegut diari, vaig llegir un article que parlava sobre persones que, de manera totalment altruista i anònima, deixaven missatges esperançadors pels carrers de grans ciutats. Missatges amb essència, amb fons i plens de sentit, ... missatges amb una única finalitat: fer somriure a qui ho llegís, fer pensar, o somiar o .... simplement, estar bé amb un mateix una bona estona. Aquest n'era l'únic objectiu. 

Ahir, enganxat a una pilona a l'entrada del CAP, hi havia un paper de color taronja que, malgrat voleiava com una fulla, passava totalment desapercebut.

A l'apropar-m'hi, vaig adonar-me que hi havia quelcom escrit .... Un missatge amb una estampa d'una flor de lis al darrera .... 


"És increïble com pot canviar la teva vida quan decideixes canviar un pensament"


Quin gran missatge! ..... Siguis qui siguis, gràcies!!   :-))




Alb.

12 de maig 2016

Canvi de neumàtics ... Trabuco 3





Canvi de neumàtics ..... Endavant amb lesTrabuco 3!! 

Les Trabuco 2 ja duien a sobre més de 800km per muntanya. Calia renovar-les pel bé de les meves articulacions.

És curiós, ... quan es porten vambes noves ...... sembla que volis!!  :-))




Alb.

3 de maig 2016

Funda Thais Premium II





Nova funda Thais Premium .... !

Fa 4 anys, vaig canviar la funda Thais bàsica per una funda Thais Premium. Thais acabava de crear el nou model Premium, una funda que venia amb finestres i bordons laterals, i que prometia tenir millores substancials. Així doncs, no m'ho vaig pensar dues vegades, vaig vendre la funda que tenia i als pocs dies entrava una Premium a casa.

El mes passat, però, uns amics es van vendre la seva Cali T5 i de retruc vaig acabar amb una nova funda Thais Premium a les mans. O sigui, o comprava dues calis o venia una de les dues fundes. Al final, vaig optar per la segona opció. :-)

Si bé el model segueix essent el Premium, Thais ha modificat el tipus de teixit de les seves fundes. Ara es tracta d'un Tyvex microperforat que té tota la pinta de ser un pèl més transpirable. Les finestres porten cremalleres per a poder-les obrir (tot i que cal ser alt com un espàrrec per arribar-hi), i sembla que han afinat més bé les mides dels sostres elevables de les Calis T5

El que sí trobaré a faltar és el segon bordó amb velcro, que era una de les modificacions que vaig fer fer a l'anterior funda i que anava molt bé per muntar i desmuntar. Però vaja, no es pot tenir tot ...  Ara almenys, estrenem sabates noves!   :-)






Alb.

2 de maig 2016

La microxulada dels microcultius





Què podem fer amb tres taps de suro? .... aviam, aviam .... !

Hi ha qui planta tomates, hi ha qui planta enciams, hi ha qui planta pèsols, .... nosaltres hem decidir plantar suculentes, això sí, ..... amb la tècnica del microcultiu!

Només han calgut tres taps de suro, la navalla suïssa, i una mica de paciència i il·lusió per acabar tenint tres microtestos amb tres microsuculentes. :-)

Al final, hem decidit enganxar-hi amb silicona calenta un petit imant al darrerai convertir els tres microtestos en tres microimants de microtestos de microsuculentes

Què us sembla? .... A que ha quedat supermicroxulo?  :-))





Alb.