12 de nov. 2012

Volkswagen T3b Dehler-Profi 1:43 ... Increïble!





Tenir una Dehler Profi és un somni que tan sols poden fer realitat alguns mortals (molt pocs). Creieu-me si us dic que, si disposés de diners i espai suficients (que no és el cas, almenys per ara), faria el que fos per tenir-ne una al meu garatge, això sí, a escala 1:1.

A falta de diners i espai, em considero afortunat de tenir-ne almenys una a escala 1:43, que si bé és 43 vegades més petita que la Profi original, almenys ocupa molt menys espai, és molt més barata i, el més important, no té despeses de manteniment.

I és que la casa Dehler, amb el seu model Profi, va aconseguir crear un autèntic mite dins el món de les preparacions càmper. De disseny innovador i completament trencador, els senyors de Dehler van crear un vehicle de línies futuristes (que, fins i tot avui dia fa girar) i que incloïa detalls càmper fins al moment impensables. 

Tot, completament tot, era diferent a la resta de vehicles càmper de l'època. El sostre elevat era de línies aerodinàmiques i disposava de sostre solar. L'interior estava completament laminat amb plafons de plàstic dur. Els seients eren giratoris i disposava de quatre places posteriors convertibles en un llit doble. A més, disposava d'un mòdul de dutxa interior (molt característic de les Dehler) i, fins i tot, de televisió que s'ubicava a la part del sostre just a sobre la cabina (tot un luxe a aquella època).  

Dehler va ser la primera empresa que va reconèixer que les seves camperitzacions eren més aptes per a "woopis" que per a "hippies". I "woopis" era el nom que es donava, a mitjans dels anys setanta, a la gent de 30-40 anys que conservaven un esperit jove. Dehler postulava que les seves camperitzacions estaven fetes en base a les necessitats d'aquest col·lectiu que, a més de buscar aventures, també cercava certa comoditat dins la seva càmper.

Malauradament, l'any 1997 Dehler va caure dins de greus problemes financers i va aturar la definitivament la seva producció de càmpers. Quina llàstima!!! ...












Alb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada