15 de set. 2013

Pic de la Dona i Bastiments





Divendres al vespre .... Whatsapp d'en Ponç i la Mercè: pugen a dormir Vall Ter amb la seva Volkswagen nova de trinca, per demà al matí fer el Pic de la Dona i el Bastiments en busca de perdius blanques (Lagopus muta) i corriols pit-roig (Charadrius morinellus). Com es pot rebutjar una oferta com aquesta després d'un estiu sense fer alta muntanya?? ... Impossible.

Quan arribo a casa, faig un mos, poso els nens a dormir, agafo el material de muntanya i surto pitant cap a Vall Ter amb la Cali

En Ponç i la Mercè no tenen cobertura, no sé on passaran la nit, però no ha estat difícil trobar-los. Quan arribo a la Coma de l'Orri, em trobo a peu de carretera, i desnivellada, una Cali groga intentant fer nit amb el sostre aixecat. Indiscutiblement, són ells.

Baixen el sostre i pugem fins a peu de pistes per fer nit al pàrquing. Són la 1 de la matinada i cal anar a dormir per demà poder-se aixecar a trenc d'alba. 



A les 6:30h sona el despertador. Mengem una mica i ens enfilem fins a la portella de Mentet mentre gaudim, de lluny, del vol majestuós d'una esquerpa àliga daurada (Aquila chrysaetos). 

Llavors, ascensió al Pic de la Dona i, tot seguit, al Bastiments per la seva aresta est. Ni rastre de perdius blanques ni corriols pit-roig. Avui, sembla ser que no es volen deixar veure. Quina millor excusa per tornar-hi?  :-)










Alb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada