24 de febr. 2015

Augmentant la productivitat .....





Es pot augmentar la productivitat dels nostres alumnes? ...... És possible! ...  :-)))

Fa temps que treballo intentant millorar la meva tasca com a educador (jeje .... intentant, eh? Com us podeu imaginar, és més fàcil de dir que d'aconseguir ...  :-)  ). En moltes ocasions, als educadors ens costa sortir de la "zona de seguretat" que ens hem anat creant al llarg de la vida docent. Sovint, la comoditat d'estar sota el "paraigües" d'un temari conegut que repetim any rera any i una manera de treballar que ens funciona (o creiem que ens funciona ....), deixa completament eclipsada qualsevol forma de innovació pedagògica que ens pugui passar pel cap.

Per mi, assumir els riscos de la innovació és igual de relliscós que temptador. Tan pot ser que surti bé com que no surti bé. Però el fracàs ensenya per on no cal anar, i aquest aprenentatge només es té si ho has provat, t'has equivocat i, el més important, reconeixes i avalues objectivament els propis errors.

Actualment treballo en la recerca d'estratègies per a millorar la productivitat dels alumnes (dins i fora de les aules). Sota el meu punt de vista, hi ha tres requisits imprescindibles per a aconseguir-ho:

  • Treballar amb objectius clars
  • Treballar amb noves tecnologies, les millors però les justes.
  • I per últim, aconseguir que els alumnes estiguin compromesos amb la seva feina.

Els tres requisits van lligats. I si bé el tercer és el més difícil de portar a terme, si es tenen els dos primers, és fàcil aconseguir el tercer. 




Alb.

4 comentaris:

  1. Noi com sempre emb tens facinat. Toques molt bé la tecla i fas molt bones reflexións!

    D'altra banda jo acabo d'engrescar-me en muntar un joc on-line per a bloggers i que m'agradaría molt que hi participesis. Es tracta de visitar y regalar comentaris
    L'enllaç on ho explico tot: http://www.sobreviviralcampismo.com/2015/03/eo-hay-alguien-ahi-hagamos-un-juego.html

    Espero que t'agradi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei Raul!,

      Ja he participat al teu joc. A veure si amb això fem que es vagi creant una comunitat de bloggers interessant.

      Salutacions.

      Alb.

      Elimina
  2. Productivitat en els alumnes? Vaja tela!! Jo d'això no tinc ni idea però com sempre m'encanta llegir les teves històries i reflexions que em fan pensar molt. Una abraçada ben gran :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jaja .... bé, lo de la productivitat en alumnes no fa referència a que "produeixin un producte" o quelcom semblant, sinó a que acabin "produint coneixement i actituds".

      Que surtin formats (en tots els sentits) i que ho puguem/puguin aconseguir de manera optimitzada, amb els recursos eficients, justs i més escaients. Aquest és l'objectiu. :-)

      Alb.

      Elimina