17 de jul. 2017

Trencalòs MeteoStation ... Ja pot bufar vent!



Mirar el cel m'apassiona .... Estudiar-ne i analitzar-ne científicament tots els processos meteorològics n'és la culminació    :-)

A l'era Mengual, a l'escola havíem tingut una estació meteorològica Davis. Al seu dia era de lo milloret que hi havia, i li havíem tret suc pel dret i pel rebés. Recordo haver passat hores y hores analitzant dades meteorològiques amb els alumnes, i fent mil i una gràfiques. Malauradament, amb els anys alguns sensors van anar deixant de funcionar i, fa un parell d'anys, l'electrònica de la consola va dir prou. Irremeiablement va passar a millor vida. 

Fa uns tres mesos, però, vaig fer realitat un dels meus somnis: adquirir una espectacular estació Davis Vantage Pro2 (el model nou). Tenir-ne una a casa era un somni, bàsicament pel preu que valen. Però aquest cop, l'atzar va fer que en trobés una de segona mà i en bones condicions, a un preu 10 vegades inferior al preu de compra - la sort de trobar una venedora que no tenia ni la més remota idea del que estava venent -. Com us podeu imaginar, una oportunitat així no es podia deixar escapar. I així ho vaig fer! (...Oh Déu Wallapop, gràcies per aquesta gran gran gran oportunitat!! .. jeje)

Amb la Davis VP2 a les mans, tan sols quedava deixar-la fina, i preparar-la al mil·límetre per a poder recollir dades i poder-les publicar online.

Un màstil i un peu de para-sol, gespa artificial per a la base, una webcam, una caixa de Ferreros Rocher (funcionant com a carcassa estanca per a la webcam), un cable USB amplificat, el software per a fer-ho anar tot, i el cop de mà tècnic d'en Marc, ha fet que la Trencalòs_MeteoStation ja sigui una realitat, publicant dades a internet i formant part del Citizen Weather Observer Program - CWOP.



Les dades i les imatges de la webcam es poden consultar online a través de la web de l'estació l'estació Trencalòs MeteoStation, així com també a la web de la Weather Underground. A la columna lateral del blog hi he afegit els links, més que res perquè si em veniu a veure, sapigueu si heu de venir abrigats, o no ... :-))

Paral·lelament, es poden visualitzar tots els paràmetres meteorològics a través de la app. de la Weather Underground, i els seus widgets per a IOS i Android.



La veritat és que, quan veus que tot rutlla, i la gent de la Weather Underground t'etiqueten l'estació com a una "GoldstarStation" ... Uau!, ... És moooolt gratificant!!!





Alb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada