24 de nov. 2018

Gaciron W09 ... Seguretat pel dret i pel revés.


Una qüestió de seguretat

Girona, igual com molt d'altres ciutats europees, està apostant per una circulació neta i sostenible. No en va, cada vegada hi ha menys places de pàrquing al centre, més línies d'autobusos, més zones peatonals, i, com no, més quilòmetres a la xarxa de carrils bici (36km a dia d'avui, per ser exactes).

Tot això està molt bé, però està clar que, si et vols desplaçar amb bicicleta per la ciutat amb certa seguretat calen dues coses molt importants: respectar estrictament les normes de circulació i fer-te veure el màxim. I és en aquest segon aspecte, on hi entren en joc els "llums de circulació diürna". Parlo de llums que, per seguretat, és convenient dur-los encesos durant el dia, principalment, llums vermells del darrera amb una potencia considerable, visibles com a mínim a un parell de quilòmetres de distància i amb freqüències de flaixos que cridin l’atenció.

Molts ciclistes, amb tota la bona fe del món (i desconeixement), opten per instal·lar llums de senyalització que ho fan tot menys senyalitzar. Solen ser llums leds de baixa potència, que si bé a poca distància fan - o sembla que fan - una llum considerable, a la que un s'allunya 20 metres, passen a ser merament decoratius. Cal no oblidar que la funció dels llums és cridar l'atenció, vaja, fer-nos visibles als conductors mig distrets amb el seu smartphone que, per desgràcia, cada vegada n'hi ha més.

Si parlem de llums que fan la funció que han de fer, i ben feta, no n’hi ha tants. Els pioners són els de la casa Bontrager, els models de la sèrie Flare. Aquests són igual de xulos que de cars. Anant a l'altre extrem en preu, hi ha la Raypal. Un llum xinès que, si bé té una potència força bona, tant els plàstics com el suport deixen molt que desitjar. I entre un i altre models de llum, hi trobem la Gaciron W09 de 60 lúmens. Un llum de preu molt raonable, i amb una construcció i potència espectaculars. A més, igual com passa amb la Bontrager, té una freqüència de flaixos que no passa gens desapercebuda. 

Després de molt mirar i estudiar-ho bé, l’escollida va ser la Gaciron, i després d'haver-la provat durant uns mesos, us puc assegurar que.... no hi ha compra millor!

Us la recomano a tots aquells que aneu en bicicleta. .... Recordeu, la seguretat ho és tot! :-))








Alb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada