6 de nov. 2018

Protecció dels cilindres ... Imprescindible!


Hi ha millores i millores, .... aquesta, sens dubte, n'és una d'important! 

Les Volkswagen Californies T5 i T6 amb sostre elevable electrohidràulic són molt "mones". Això de que el sostre s'aixequi automàticament tan sols clicant a un botó té un punt de "wayisme" important. Però, cal estar alerta. Aquest tipus de sostres tenen una "dark side" que convé conèixer si no es vol acabar passant per caixa.

Molts usuaris de Californies T5 Conforline i T6 Ocean, desconeixen que aquest tipus de sostres requereixen tenir certa cura del mecanisme hidràulic que acciona els cilindres. Cal vigilar que en cap moment hi hagi fuites d'oli, o que les guies estiguin netes de fulles i brutícia per a facilitar-ne el moviment. Aquestes observacions visuals s'han d'anar fent periòdicament per a no tenir un ensurt amb el sostre, a més 3000km de casa, amb l'enrenou que això suposaria.

Amb tot això, també és important fer accions preventives, o més ben dit, millores del sistema per evitar que hi hagi avaries. Una d'aquestes, i igual d'important com d'imprescindible, és la protecció contra el sobreescalfament dels cilindres per a evitar que la calor del sol faci augmentar la pressió de l'oli, fins a tal punt, que s'acabi rebentant el cilindre i es desplomi el sostre per un dels costats.

La millor manera per a protegir els cilindres d'aquest incident és folrant-los amb cinta adhesiva termoresistent, la mateixa que utilitzen els lampistes en la reparació de calderes. Tan sols folrant el plàstic protector dels cilindres, que per més inri és negre, n'hi ha prou per a aconseguir que l'oli del circuit no superi temperatures crítiques quan els toca el sol directament. Penseu que aquests cilindres, a temperatures normals, treballen a 160 bars de pressió. Imagineu-vos si la temperatura de l’oli puja a cinquanta, seixanta o, fins i tot, setanta graus.... Vaja, que,.... poca broma.

Aquest cop, no hi ha excuses per a no millorar la vostra Cali!  ;-)







Alb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada