3 de maig 2012

Funda Premium de Thais - millores notables





Un dels hàndicaps que tenen les furgonetes càmper de sostre elevable és la lona del sostre. Si bufa molt de vent, aquest atravessa la lona i arriba a l'interior. Si fa fred, la lona no aïlla com ho faria un sostre de fibra. I si plou, si bé la lona és força impermeable, el més probable és que, a posteriori, ens toqui assecar-la bé per evitar que es faci malbé. Bàsicament, aquest és el preu que cal pagar per disfrutar d'un dúplex escamotejable.

Copiat de foros alemans de furgonetes càmpers (com ja sabeu, els alemans sempre van un pas per davant ...), fa uns anys l'empresa valenciana Thais va començar a fabricar unes fundes per protegir la lona dels sostres elevables. Thais va optar per utilitzar DuPont™ Tyvek®, un material fabricat amb fibres de polietilè d'alta densitat, fort, lleuger, de gran resistència a l'aigua i que permet el pas de l'aire (transpira) amb la qual cosa s'evapora la condensació i d'aquesta manera s'eviten els problemes d'humitat, floridures, corrosió, etc.

Recordo que la funda Thais va ser un dels primers accessoris que li vaig comprar a la Cali, però després de dormir moltes nits amb la funda en condicions de fred, vent i pluja, li havia començat a trobar una sèrie d'inconvenients, o més ben dit, aspectes de millora. En primer lloc, la manca de finestres t'aïllava visualment de l'exterior. Vaja, que si estaves a dalt i volies veure quin temps feia, no hi havia més remei que sortir de sota el nòrdic i baixar al pis de baix (amb la incomoditat que això comporta). I en segon lloc, els dies de fort vent, l'aire s'escolava per la part inferior de la funda, amb la qual cosa no s'aconseguia un aïllament amb totes les de la llei.

Aquest darrer any, però, Thais ha començat a comercialitzar un nou model de funda per a sostre elevable. De fet, no es tracta d'un model nou, sinó d'una millora de la funda inicial. L'anomenen Premium, i si bé sembla que sigui molt innovadora en les seves característiques, no deixa de ser un "pseudo-plagi" (per dir-ho finament) de diferents bricos realitzats per usuaris d'aquests tipus de fundes i que es poden trobar fàcilment per internet (bàsicament en foros de furgonetes càmper). Sigui com sigui, les millores que incorpora el model Premium són prou importants com per justificar-ne la compra.

El que han fet amb la Premium ha estat reforçar els punts febles de la funda original. En primer lloc, utilitzant un sistema de bordons (guies) amb velcro i una sèrie de gomes amb les qual s'aconsegueix sellar la funda al chassís de la furgoneta. D'aquesta manera s'augmenta notablement l'aïllament en condicions de vent i fred. I en segon lloc, han incorporat finestres laterals de PVC tractat contra els rajos UV que casen en mida i forma amb les finestres laterals de la lona superior del sostre.






Decidit a fer el canvi a una Premium, vaig vendre la meva funda Thais i em vaig posar en contacte amb els de Thais. Els vaig demanar el què volia exactament i vàrem "re-negociar" el preu de la nova funda. Al final, vaig tancar la compra ajustant-ne moltíssim el preu (qui ho hauria dit que em serviria de tant tot lo après al Kapalıçarşı istambulita). Igualment, vaig demanar que em realitzessin una petita modificació sobre el model Premium original, tunnejant-lo en base a les meves necessitats i al meu gust: afegint bordons llargs amb velcro a banda i banda, i no tan sols a una banda, que és com es comercialitza.

Aquest cap de setmana passat la vaig probar en condicions de pluja, vent i fred a la zona de la Collada de Tosses, i ... realment es nota substancialment la millora en aïllament. I per descomptat, despertar-se, obrir les finestres i veure quin temps fa sense haver de sortir de dins el nòrdic ... vuaaa! no té preu. :-)



Alb.

2 comentaris:

  1. Ostres si arribo a saber això de la negociació de preus i terminacions.......perquè jo li veig l'inconvenient que a la part de l toldo el velcro que proporcionen no és suficient, sobretot a la part de darrere.

    Una salutació de REMBRANDT!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Rembrantdt, quina gràcia veure't per aquí!, ... sí, el velcro aquell de darrera és una mica insuficient (també ho vaig pensar). En el meu cas, jo no tinc toldo, a la Premium m'hi vaig fer posar velcros llargs a banda i banda. Tu també t'has quedat una Premium?.

      T'he de dir que vaig aconseguir un preu molt competitiu perque vaig "negociar" amb els de Thais que em venguessin la que ells utilitzaven com a mostra a les fotos i vídeos de la seva web. Vaja, que els vaig comprar una funda "km0". A més a més, els vaig dir que era del foro, i a més a més, me la vaig fer portar d'una kdd (on sempre les venen més barates). I clar, amb totes aquestes martingales, el preu va acabar essent molt inferior. :-)

      Alb.

      Elimina