31 d’oct. 2012

Montura Magic G Jacket ... preparats per l'hivern!






Per fi ha arribat la fred!!  

Feia dies que volia provar la jaqueta nova. Es tracta de la Montura Magic G Jacket, una jaqueta tècnica, lleugera, compressible i impermeable, però que al mateix temps és molt i molt transpirable. Vaja, que es tracta d'una jaqueta per a activitats molt aeròbiques on també es requereixi una bona protecció contra el vent, la pluja o la neu.

Per aconseguir aquest grau de transpirabilitat, la Magic G JKT utilitza la nova membrana Gore-Tex Active Shell, una autèntica obra d'enginyeria tèxtil.

La Magic G JKT porta una caputxa tècnica amb visera que s'ajusta a la perfecció al cap, dues butxaques amb cremalleres estanques, punys elàstics i zones de teixit reflectant col·locades estratègicament. El tallatge és realment molt tècnic i això s'agraeix quan s'està fent esport. A més a més, té un pes envejable: tan sols 307g!!

Avui, aprofitant que plovia a estones i feia fort vent, m'he calçat les Asics i l'he anat a provar. He pujat corrent a St.Miquel i, si bé els miracles no existeixen, Déu-ni-do lo bé que transpira i lo bé que protegeix de les inclemències del temps. És espectacular com la membrana es manté seca per dins. Fins i tot, en les situacions de màxim esforç, es poden arribar a veure les petites gotes d'aigua que surten cap a fora degut a la transpiració del teixit.

Després de 9 km intensos sense treure'm la jaqueta, aquesta tan sols ha quedat lleugerament humida de la part interior de les mànigues. I aquesta humitat ha desaparegut completament al cap de pocs minuts de treure'm la jaqueta i exposar-la a l'aire lliure. La Häglofs Helli (la meva anterior jaqueta) no quedava lleugerament humida, tot el contrari. Després d'un esforç intens arribava a regalimar aigua per les mànigues (tot i anar dotada de Gore-Tex XCR - actual Pro Shell - una també molt bona capa impermeable i transpirable).

La Montura Magic G Jacket és una jaqueta 10! Molt recomanable per a fer activitats de muntanya a ritme intens, sens dubte!








Alb.

7 comentaris:

  1. Hola Albert, me llamo Aner:

    Estaba pensado en pillarme la chaqueta y tenia dudas con la talla, mido 1.76 y no se si coger la M o la S, porque además de salir a correr con ella me gustaría poder meterle un forro polar por debajo esos dias que solo sales de excursión.

    Muchas gracias, un saludo desde Asturias!

    ResponElimina
  2. Buenas Aner, yo mido 1,84 y cogí una L. Con mi altura y la talla L la cqueta queda ajustnda pero queda suficiente espacio dentro para meter una segunda prenda o incluso el plumón un poco comprimido.

    Tampoco se exactamente la diferencia real entre la M y la S, pero si quieres meter una segunda capa, mejor te pilles una M y aseguras el tanto.

    Espero haberte ayudado.

    Saludos.

    ResponElimina
  3. Muchas gracias por el apunte, tomo nota.

    Un saludo, Aner.

    PD: Felicidades por el blog!

    ResponElimina
  4. Respostes
    1. Yo la encontré en la tienda Aresta, en Girona, pero hay varias tiendas online donde tampien la puedes comprar. Si no recuerdo mal, en www.barrabes.com creo la tenían, pero no era la única tienda online donde la vi, había muchas más.

      Saludos.
      Alb,

      Elimina
  5. hola!
    una preguntenta... que en penses d'aquesta jaqueta per fer-la servir per esqui de muntanya? creus que podria anar-me be? l¡he mirat avui a la botiga i es veu una mica fragil, que en penses?
    estic buscan una tercera capa per aquest hivern i estic fet un embolic!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Xavilin,

      Tot depèn del que busquis, si busques poc pes, lleugeresa, compressibilitat, transpirabilitat ... és una jaqueta ideal. Ara bé, si pots prescindir de lleugeresa i transpiribilitat, potser millor una jaqueta amb algun altre tipus de GoreTex.

      L'Active es fantàstic. Jo el trobo molt i molt còmode i, això que no quedi moll de dins quan fas una activitat intensa, no té preu.

      Si ens centrem a l'esquí de muntanya, la jaqueta té una caputxa generosa per poder tapar-te fins i tot amb el casc. I una cosa que la diferencia de la resta i que està molt bé per a fer activitat intensa, és una espècie de goma elàstica a la part de les lumbars que impedeix que la jaqueta et pugi o et faci nosa. Amb aquesta goma, la jaqueta queda sempre ajustada i això s'agraeix molt.

      La Montura, resistent ho és un tros. Sembla molt "endengle" però jo ja li he donat una mica de guerra i aguanta com les altres jaquetes de GoreTex que he tingut.
      Veuràs que altres marques (Haglöfs, Ark'terix, Millet, ...) tenen també jaquetes de Gore Active i, semblen més valentes, però, després de molt mirar-me-les, em vaig fixar que la diferència estava únicament en el pes, i el subconscient ens fa pensar que quan més pes, més resistència, més robustesa, etc. Les altres pesaven més per la presència de més cremalleres, tapes, etc, però el teixit i soldadures, en totes les jaquetes era igual.

      Alb.

      Elimina