Col·laboració al Màster en Medi Ambient - UdG
Avui he canviat les aules de secundària i batxillerat per anar a fer pràctiques amb un grup d'estudiants de Màster Universitari i, sens dubte, ha estat tot un plaer. Ja no m'enrecordava de què era impartir classes a universitaris. :-)
Un dels blocs del Màster en Medi Ambient que ofereix la UdG - i que l'any vinent serà renombrat com a Màster de Canvi Ambiental: Anàlisi i Gestió - és el de Biologia Ambiental: Gestió de la Biodiversitat. Dins aquest bloc, hi ha el tema d'Estratègies d'Adaptació de Fauna, i és precisament en aquest tema on se'm va demanar col·laboració en base a la meva experiència en el camp del seguiment de fauna.
Avui, amb els estudiants del màster hem fet un cens de gavians argentats de pota groga (Larus cachinnans) a la ciutat de Girona. La metodologia aplicada ha estat la del cens lineal i s'ha basat en els transectes en banda definits per Järvinen i Väisanen, també coneguts com a transectes finesos, i amb els quals s'obtenen Índexs Quilomètrics d'Abundància (IKA). Aquesta metodologia de cens és la més apropiada en estudis de dinàmica poblacional i ha servit per introduir els estudiants als anomenats Programes de Seguiment de Fauna.
Ara els tocarà treballar a ells. ;-)
Alb.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada