12 de jul. 2011

Perduts pel laberint d'Argelaguer
El passat 3 de juliol ens vam apropar al poble d'Argelaguer a visitar la mítica obra d'art d'en Josep Pujiula, conegut per tots com en "Garrell", o el mismíssim "Tarzan d'Argelaguer".

Des de fa més de 30 anys, en Josep construeix, amb fustes variades i branques d'acàcies, infinitat de ponts penjants, túnels sinuosos, casetes de caire dalinià i torres que s'aixequen fins a més de 25 metres d'alçada. Realment espectacular!


Entre la multitud de passadissos fets de milers de branques em vaig trobar en Josep que, amb una senzillesa d'aquelles admirables i fent una aturada al seu jornal, em va explicar que tot va començar construint quatre ombres per a soportar la calor de l'estiu i fent una bassa per als seus ànecs aprofitant el rierol de "Can Sis Rals".

L'obra l'ha hagut de reconstruir 2 cops: el primer cop per que li van fer malbé, i el segon degut a la construcció de l'autovia. Actualment, no deixa de treballar-hi, i setmana rera setmana, aquest pecuiliar poblat de fusta augmenta en complexitat i bellesa.

Visita molt recomanable, sens dubte!

Alb.

5 comentaris:

 1. Merci Albert, el trobo un lloc fantàstic, especialment per anar amb la canalla.
  Em faig seguidora de les teves aventures i et comunico que, a partir de la setmana vinent, gairebé seguirem els vostres passos per la Bretanya i Normandia, a partir de tota la informació que vas posar al furgovw.org
  Mercès per la tasca feta, salut i bon viatge!
  Irma (irmatrix@hotmail.com)

  ResponElimina
 2. Hola Albert, casualment nosaltres vem estar-hi el passat mes de febrer.
  És un lloc màgic, vem al.lucinar bastant, i també vem poder xerrar un moment amb en Josep que segueix amb la seva feina incansable.
  Salutacions

  ResponElimina
 3. Males notícies. Avui he llegit a la premsa que el laberint d'Argelaguer es desmontará definitivament. El motiu, molt senzill, en Josep es fa gran i ja no se'n pot fer càrrec.

  És realment una llàstima perque dubto que hi hagi un lloc així d'espectacular a tot l'estat.

  :_(

  ResponElimina
 4. Jo hi vaig anar el nadal passat. Era una passada! Es molt maco i divertit. Es una pena que estigui desmontat:(

  ResponElimina
 5. Sí que és una llástima. Ara ja només queden en peu alguns túnels, la resta està desmuntata. En pocs dies, jo crec que haurà passat a la història per sempre més. Una llàstima.

  Alb.

  ResponElimina