23 de març 2012

Volkswagen T3 Joker "Bischofberger"




Quan parlem de furgonetes adaptades o preparades per càmping, les primeres que ens venen al cap són les mítiques Volkswagen, ja siguin preparades per la casa Westfalia o per la pròpia Volkswagen. Però tot i així, molts fanàtics de les furgonetes càmper, davant el preu desmesurat de les preparacions "oficials" opten per preparar-se-les ells o, simplement, busquen preparadors externs que adaptin els seus vehicles.

De preparadors externs n'hi ha hagut, n'hi ha i n'hi haurà sempre. Però que generin preparacions que facin girar, n'hi ha ben pocs. Un d'aquests és el Sr.Helmut Bischofberger i la seva empresa Bischofberger, que durant els anys 70 i 80 va dissenyar algunes preparacions - del tot curioses, tot s'ha de dir -.

Solia treballar amb furgonetes japoneses (Toyota i Mitsubishi), bàsicament, per que tenien el motor al davant i donaven més espai a la part posterior. Però també ho va fer, excepcionalment, sobre el xassís d'una Volkswagen T3.

I en la T3, la seva fórmula es basava en incrementar l'espai habitable d'una T3 Joker, i per aconseguir-ho, ampliava la llargada del vehicle utilitzant una extensió feta de polièster i cola, amb una obertura posterior. Amb això s'aconseguien uns quants metres quadrats més de superfície que permetien, sobretot, guanyar espai de càrrega.

De totes maneres, aquesta preparació no va generar l'èxit que s'esperava, i això va ser degut a que, si bé es guanyava espai dins la furgoneta, no es guanyava habitabilitat extra.

Se'n fabricaren ben poques, i avui dia és pràcticament impossible trobar-ne alguna rodant per les carreteres. Si algun dia en veieu alguna, si us plau, feu-m'ho saber!!




Alb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada