17 de des. 2012

Fent passes contra el càncer infantil


La setmana passada, investigadors de la Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) varen identificar dues proteïnes claus per a la formació de la metàstasi en un tipus de càncer pediàtric, la integrina-alfa 2 i la N-cadherina. Aquest descobriment, publicat a la revista British Journal of Cancer, representa un avenç de cara a desenvolupar en el futur tractaments que bloquegin alguna d'aquestes proteïnes i redueixin el risc de metàstasi en els nens afectats. La investigació s'ha basat en el rabdomiosarcoma, un tipus de tumor que representa el 8% dels càncers pediàtrics i que afecta principalment teixit muscular.

Paral·lelament a la gran feina que realitzaven els investigadors del VHIR, la Paula, una pacient de l'hospital St. Joan de Déu de tan sols 12 anys, es movia per realitzar un videoclip on tots els nens del servei d'oncologia cantessin i ballessin per mostrar a la societat que, malgrat la malaltia, segueixen tenint molta esperança i alegria.

La direcció de l'hospital, en veure-ho, va donar suport a l'iniciativa i es posà en contacte amb els 40 Principales que al mateix temps es posaren en contacte amb la discogràfica EMI (representats de Macaco) i, aquesta, amb la productora La Fábrica Naranja qui realitzà el guió i posà tots els recursos materials i humans per a poder-lo realitzar. Tots ho feren sense demanar res a canvi, una autèntica lliçó magistral. Un 10 a tots!!


 

Alb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada