2 d’abr. 2014

Ford Ecoline Camper Wagon 1:36 ... La primera!





Avui us presentaré una de les furgonetes a qui tinc més apreci, una autèntica clàssica dins la col·lecció! Es tracta de la primera furgoneta càmper en miniatura que vaig tenir. :-)

Es tracta d'una miniatura "made in France" de la casa Majorette construïda a escala 1:36 d'una Ford Econoline 124'' WB Camper Wagon de l'any 1983. Aquest model de furgonetes era exclusiu dels EUA i, només les coneixia d'haver-ne vist algunes a les sèries americanes de televisió. 

Les Fords E Series es van començar a fabricar l'any 1975, però es van popularitzar l'any 1983 amb l'aparició del conegut motor gasolina de 6.9 V8 IDI-Navistar de 170CV, un monstre de motor que es combinava amb una caixa de canvis automàtica de 4 velocitats. No em vull imaginar el que deuria gastar! L'any 1987, van treure la primera versió dièsel, un motor atmosfèric de 7,3 litres i que rendia, ni més ni menys que, 185CV de potència.  Com podeu veure, a Amèrica tot ho fan a l'engròs!  :-)

Les Fords E Series es van comercialitzar en tres xassissos diferents. Aquests, es diferenciaven, bàsicament, per la llargada: el 124'' WB (4,7m), el 138'' WB Standard Van (5,6m) i el 138''WB Super Van (5,8m). Aquest últim xassís va el més utilitzat en les camperitzacions, tot i que, els altres dos també s'arribaren a camperitzar. Aquí, podeu veure un exemplar camperitzat de la 138'' WB Super Van:



Pel que fa a la protagonista d'avui, què dir-vos? ... Doncs que, si bé aquest tipus de furgonetes amb aspecte "tunning" no és que m'apassionin, el fet que sigui una de les primeres miniatures de furgonetes càmper que van arribar al nostre país, li dóna un valor afegit insuperable. Als anys 80 era pràcticament impossible trobar miniatures d'aquestes.

Recordo que la vaig comprar en una petita llibreria del barri (la dels pares d'en Cumplido, un amic de l'EGB) quan deuria tenir tan sols uns 12 o 13 anys. Realment, no sé com havia anat a parar una raresa d'aquelles a l'aparador d'una llibreria d'escassos 10 metres quadrats. Sigui com sigui, vaig estar estalviant i estalviant fins que vaig reunir els diners suficients per endur-me-la a casa. No sabeu la d'hores que me l'he mirat i remirat d'ençà d'aquell dia! ..... 


















Alb.

3 comentaris:

  1. Ostres Albert, Has penjat 16 fotos d'una miniatura!
    Ni a la Mona Lisa la fotografien amb aquesta passió...
    No coneixia aquest model i m´ha sorprès l’existència i el tamany de l’aleró.
    Gràcies per la info,
    Miquel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja....... segur que la Mona Lisa no li té res a envejar.

      Passió, ara ho has dit ..... és un tema passional! jejeje.

      Salutacions!

      Alb.

      Elimina
  2. Doncs és xulíssima! Aquesta en concret té un toque 'hawaiano', oi? ;)

    ResponElimina