10 de des. 2015

VW T5 California 1:43 ... com la de casa!





Avui us presento a una clàssica de la vitrina. Clàssica perquè és de les que fa més temps que hi és, no per tractar-se d'un model clàssic. Parlo de la Volkswagen California T5 .... com la de casa, però en petita!

Es tracta d'una miniatura a escala 1:43 de la casa Minichamps - Paul's Model Art, que es va fabricar per vendre-la de forma exclusiva als concessionaris Volkswagen. De totes maneres, si bé Minichamps es va comprometre a vendre-les només a can Volkswagen, en va acabar fabricant 1.008 exemplars més per vendre-les al mercat "off-volkswagen", això sí, amb una petita diferencia (per evitar les queixes de VW), estaven pintades d'un altre color, en comptes de plata, en blau ravenna. A dia d'avui, trobar una de color plata costa, però trobar-ne una de blava és casi missió impossible. Van super buscades i s'han convertit en autèntiques peces de col.leccionisme!

La California T5 reproduïda per Minichamps, és una molt fidel reproducció d'una VW T5.1 California model Confortline amb motor de 130cv. Les òptiques davanteres dobles (que la diferencien de la variant Trendline) i les lletres DI del TDI en vermell en delaten el model exacte.

És impressionant el nivell de detall que han aconseguit amb aquesta miniatura. No hi falta res: tapa externa de connexions, matrícula alemanya, tercer llum de fre, gomes del sostre, antena GPS, tablier fidedigne al 100%, mobles interiors del color original amb el detall de les persianes i la taula, llantes Miyato de 16", .... Tot, hi és tot! Impressionant.

Ara bé, si ens ho mirem amb lupa (... un servidor és de detalls), hi ha tres punts febles que no casen amb tanta perfecció. Per una banda, la zona del moble interior, on hi ha la pica i els fogons, no està ben aconseguida. No hi ha la tapa dels fogons i l'aixeta sobresurt de manera desmesurada. En segon lloc, els intermitents laterals i del darrera són taronges i només eren així a les variants Trendline de les Calis (a les Conforlines eren blancs). I per últim, la tapisseria no és la que duien les Confortline de sèrie (la tapisseria Indian Summer). Però vaja, ..... això ja és ser "més papista que el papa" ...  :-))

Endavant amb les fotos!
















Alb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada