26 de maig 2016

SchoolDay ESHG Congress 2016 - Barcelona





Assistir a l'SchoolDay del Congrés Europeu de Genètica Humana era una oportunitat que no es podia deixar escapar! 

Aquests dies se celebrava a Barcelona el Congrés Europeu de Genètica Humana, un dels congressos més rellevants a nivell mundial d'aquesta temàtica. Més de 3000 genetistes d'arreu del món s'aplegaven per presentar projectes, iniciatives i presentar treballs realitzats. 

El dia abans de l'inici del congrés, es va organitzar l'SchoolDay, unes jornades adreçades a alumnes de batxillerat per motivar i introduir als alumnes al món de la Genètica Humana

Va ser rebre la invitació (mil gràcies Conxi!) que ja estava fent una llista de quins podrien ser els bons candidats a anar-hi. Calia que fossin bons alumnes, treballadors i compromesos. Així doncs, i després d'alguna baixa, vaig acabar anant-hi amb 16 magnífics alumnes de Maristes.  :-)

La jornada va començar amb una interessant ponència de la Teresa Perucho sobre "La genètica a l'art, la història i els nostres temps". Un 10!


Tot seguit es van realitzar tres workshops rotatius, amb un coffe-break al mig "molt agraït" que va ajudar a agafar forces.

Workshop 1: Genètica forense. Mites i llegendes. Descobrint l'assassí amb l'ajuda del DNA. Un 10 a l'equip de la Teresa!





Workshop 2: Consell genètic. Creació de pedigrís familiars. L'ètica en el consell genètic. Fantàstic workshop amb l'equip de l'amic Joan Bruntet. Un 10!







Workshop 3: Citogenètica i diagnòstic prenatal. Lectura i interpretació de cariotips. Present i futur del diagnòstic prenatal. Un 10 a la Cristina González i el seu equip!





Per acabar, ... foto de grup a l'exterior del Cosmocaixa ..... Ains! ... és ben bé que aquests de Girona sempre s'han de fer veure!! jeje ...... Quins cracks d'alumnes!!! Un 11 per ells, que carai !!!   :-))




Alb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada