27 de juny 2016

Canigó - 2016

Un altre cim emblemàtic .... el Canigó!!! 

Cap de setmana d'alta muntanya amb la Subsecció de muntanya del GEiEG. Aquest cop la cita era al cim més emblemàtic del Vallespir ... el Canigó (2.784m).

El divendres ens vam trobar tots al refugi dels Cortalets (Déu ni do els 22km interminables de pista! Uf!.. quina sacsejada!). Al refugi, hi ha temps per fer-la petar fins a l'hora de sopar amb amics i coneguts, mentre els petits descobreixen l'entorn al seu aire. 

El menú del sopar és del tot francès, amb grans dosis de formatge arreu (umm!! .... em confesso addicte als formatges!). 

Ben sopats, joc de nit, conte, cançons i cap a dormir aviat que a les 22h es tanquen llums. Demà s'ha de matinar!!

L'esmorzar és a les 7h, o sigui que no hi ha excusa per no aixecar-se a fer fotos de l'espectacular sortida del sol. Uau!! ... des de la finestra del refugi es veu mig Mediterrani!!


A les 8h arrenquem a caminar i en un parell d'horetes ens plantem dalt el cim! Quina canya de dia! Fotos de rigor i cap a baix sense perdre gaire temps ... la muntanya s'emboira per moments i anem amb mainada.

Dinem a prop del refugi, i després d'una mica de "panxing", cap a casa s'ha dit! ....

La nota trista del dia ha sigut l'accident que ha patit un jove de Banyoles mentre pujava al Canigó. S'ha despenyat mentre feia l'aresta de Gasamir i lamentablement ha perdut la vida. Són aquest tipus de situacions que et fan tocar de peus a terra, i et recorden que la prudència i serenor són extremadament vitals a la muntanya. D.E.P.  :-(Alb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada