21 de set. 2016

Gra de Fajol - Setembre 2016

1a sortida del curs ..... el Gra de Fajol ... Quants anys feia que no hi pujava? ... Uf!

El Gra de Fajol Gran (2.714m) sempre em porta molts records, .... i no perquè sigui una muntanya gaire especial, ni gaire alta, ni especialment maca, .... sinó perquè les vegades que hi he anat, sempre han acabat essent sortides de muntanya "intenses", sigui per un motiu o un altre.

Un dels cops que hi vaig pujar quasi en sortim amb congelacions. D'això en farà uns vint anys, quan pujant amb neu fins a la cintura per la Coma de l'Orri fent una ruta circular pels cims de VallTer, vam arribar a un coll de la Marrana tremendament escombrat per la forta rufaga, fins al punt que semblava que estigués recobert per un enorme vidre de gel. Aquell dia, als grampons els costava aferrar-se al gel, i el vent era tan bestial que costava mantenir-se dret. Tossuts que érem, vam encadenar el Gra de Fajol Gran i tot seguit el Gra de Fajol petit. Arribar al refugi d'Ull de Ter va suposar tota una aventura amb igual dosis de romanticisme per la muntanya que de patiment i esgotament. Quan vam arribar al refugi, cap dels 4 que anàvem tenia forces per parlar.... Però bé, d'això ja en fa vint anys!, i per sort, només en perduren els "bons" records.  :-)

Aquest cap de setmana hi hem anat amb la Subsecció de Muntanya del Club. Per a en Pau ha estat el seu primer Gra de Fajol i, tot i haver començat a la cua del grup, ha acabat essent el primer d'arribar a dalt! .... Pau, ets un campió!!  ;-)
Alb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada