5 d’oct. 2016

5 d'octubre ... Felicitats "Merlins"!!





Albert "Merlí" .... això era l'últim que m'esperava sentir!!! .. jeje  :-)

Aplicar noves metodologies pedagògiques, potenciant la creativitat, el positivisme, la valentia, la determinació, l'autoconfiança i l'energia en estat pur, té els seus riscos ... però, el que em capfica menys, és que els alumnes m'acabin anomenant Albert "Merlí". :-))

Estic convençut que el món educatiu ha de seguir aquest camí; un camí basat en trencar les normes del sistema educatiu tradicional, posant al taulell de joc unes noves normes, la primera de les quals és que "no hi ha normes". Destruint per a construir nous coneixements on tot està relacionat i, alhora, res és incorrecte si al darrera hi ha un "raonament" basat en la opinió personal de l'alumne. On cal "fixar-se", més que "veure" o "observar", i a on sempre hi ha més d'una resposta correcta. On es permet qüestionar-ho TOT - fins i tot els coneixements que explica el professor -, a fi de cercar nous reptes personals. On és important potenciar l'autoestima i que els alumnes siguin ells mateixos, i no meres extensions condicionades pels adults. Un camí on no hi ha alumnes bons ni dolents, sinó amb capacitats diferents, capaços de sorprendre'ns a cada segon.

Jo hi crec fermament!! ...

Per cert, avui és el dia del internacional del docent .... FELICITATS a tots els MERLINS I MERLINES!!




Alb.

2 comentaris:

  1. ¡Qué excelente reflexión! Así también pienso yo y en ello baso mi metodología, ya es hora de que cambie la forma de llevar las clases.
    Felicidades.
    vivirviajandoenfurgo.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Patricia, .... con tu comentario, ya me siento algo menos solo en todo esto ... :-)

      Es un faenón, pero merece la pena! ..... creo que este esfuerzo de cambio metodologico es una de las acciónes altruistas más relevantes que podemos hcer los docentes de hoy pensando en los ciudadanos de mañana. Ánimos!! ;-))

      Alb.

      Elimina