29 de març 2011

Fer nit al petit país dels Pirineus

Pujar al petit país dels Pirineus un parell o tres de cops a l'any és un ritual que no he deixat de fer d'ençà que tinc carnet de cotxe. Els primers anys, el ritual es basava en pujar de bon matí, fer una ràpida ascensió a alguna de les més espectaculars muntanyes del país, i baixar estellat el mateix dia, arribant a casa cansat, esgotat de mala manera pero, alhora essent l'home més feliç del món.


Comprar la "Combo" em va canviar la manera d'entendre les sortides a Andorra. Allò de tenir un lloc a on dormir in-situ va fer que l'estratègia inicial de "dia intensiu de muntanya" passés a ser un pel més relaxada. Ja no calia pujar i baixar el mateix día ... tenia l'allotjament pagat i, per tantes nits com em calguessin.

L'arribada de la "California" no va suposar grans canvis. De fet, tan sols dos: ara dormia moooolt més cómode, i en segon lloc, ara em tocava seleccionar amb més detall on passar la nit, ja que, amb el sostre aixecat, un no passa tan desapercebut.

Apareixia així, un dels meus grans dubtes: es pot dormir a Andorra amb tota tranquil·litat dins la Cali?. En certa manera, els meus dubtes se centraven en quines lleis existien al petit país dels Pirineus en referència a passar la nit dins una càmper. Doncs, després de buscar i buscar, les he trobades. Són les següents:

  • Les lleis municipals prevalen sobre les estatals (al contrari que a Esp.), amb la qual cosa cal tenir sempre present quin reglament té cada municipi.


  • El que està prohibit és pernoctar però no el fet d'aparcar. Amb això vull dir que, si estàs aparcat amb la furgo però no t'hi troben dormint, no et multaran mai. L'altra cosa és que s'empenyin en demostrar que si ho estàs fent. Però vaja, el que està prohibit és l'activitat de dormir, no la d'aparcar i aixecar el sostre. En algunes zones del país, on és habitual que s'hi dormi, hi pot haver certa permesivitat, però no podem anar confiats.


  • Es pot dormir en els parquins privats (centres comercials, estacions d'esquí, etc) ja que, en aquests llocs, ni la policia ni els urbans tenen la potestat de multar-nos.

Alb.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada