26 de març 2011

Càmper vs. Hotel

Al llarg de la nostra vida ens trobem un munt de dilemes que, sovint, ens fan ballar el cap una bona estona, i si la decissió és prou important, potser fins i tot ens hi podem passar més d'un mes donant-hi voltes. Comprar una furgoneta càmper suposa una despesa prou important com per que es tracti d'una compra compulsiva, poc pensada i poc meditada. Cal dedicar-li el seu temps i això és inqüestionable.

Està clar que, en aquests casos, la il·lusió encega a qualsevol i ... si un no és capaç "d'autorefredar-se", es pot cometre un disbarat de mal sol·lucionar. Per tant, res millor que fer una anàlisi acurada d'aquesta gran il·lusió i ser el màxim d'objectiu. Per ser-ho, res millor que començar fent una llista d'avantatges i inconvenients. Aquí cadascú hi trobarà els seus. Tot seguit, cal valorar-ne l'ús que se'n farà i, relacionat amb l'us, valorar-ne l'amortització del vehicle. I és en aquest punt, que se'm va ocorrer fer uns càlculs utilitzant una fulla d'excel per tal d'analitzar si m'era més rentable viatjar amb la California o, en cas contrari, destinar els diners a viatjar anant d'hotel la resta de la meva vida. Càmper vs. Hotel ... quina és la millor opció?

Evidentment, per mi, dormir dins la Cali té un component emocional i afectiu que no té preu.

Els resultats van ser del tot curiosos: considerant que no s'ha d'agafar el preu de la California com a dada fiable, sinó el valor de desvalorització d'aquest vehicle (o sigui, el preu de compra menys el preu de la futura venda), considerant també que les VW Californies són dels vehícles que menys es desvaloren (fins i tot m'atreviria a dir que són els que menys), i considerant que es poden fer moltes pernoctes sense gastar pràcticament res, .... el resultat era si més no curiós, almenys en el meu cas: A partir de 20 pernoctes per any, ja em surt més a compte comprar una California que anar d'hotel, ves per on.

O sigui que, amants del cercle polar àrtic ... no sé a què espereu!


Alb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada