14 de jul. 2014

Viatjar 5 en una Cali!





Viatjar i dormir 5 en una California és possible!  :-)

Quasi totes les furgonetes càmper  que surten al mercat (em refereixo només a furgonetes amb mobles) són 4 places. Hi ha poquíssims models que siguin 5 places i, sovint, són models que tenen una distribució dels mobles diferent a l'habitual que les fa poc funcionals (un exemple seria la Hymer Cape Town).

Sigui com sigui, viatjar i dormir 5 dins una furgoneta càmper és una cosa gens habitual. 

Un 99% de la gent pensa que viatjar cinc dins una Cali T5 és un autèntica bogeria. Només hi veuen problemes. L'1% restant som els que posem solució a aquests problemes, i amb traça i dosis de bricolatge, posem fil a l'agulla perquè viatjar i dormir 5 sigui possible sense que suposi un handicap gaire més gran que el d'anar una mica més justs.  :-)

Anem per pams. El punt de partida era aconseguir que la Cali - originàriament de 4 places - passés a tenir 5 places en ordre de marxa. Per sort meva, durant uns anys (2004-2008), curiosament les Califòrnies T5 sortien de fàbrica homologades per 5 places tot i només disposar-ne de 4. La possibilitat de demanar un 5è seient extra de fàbrica feia que tots els vehicles sortissin homologats per 5, encara que els manqués tota l'estructura de rails necessària per a posar aquesta plaça adicional.

Així doncs, un problema menys. Podia muntar una 5ª plaça sense haver passar per una homologació i la posterior visita a la ITV.

Per tant, només em calia trobar un 5è seient (de la mateixa tapisseria) i instal·lar el rail central per poder posar el seient. Pel rail, vaig optar per passar per caixa i el vaig fer instal·lar a can Volkswagen (massa enrenou fer-ho un mateix). El seient el vaig acabar trobant a Andorra després d'haver escombrat tot Europa per trobar-ne un com el que volia. 

Un cop fet això, el següent pas va ser assegurar matalàs per a dormir 5. Per fer-ho, i degut a l'espai que resta el cinquè seient, va caldre escurçar la tercera secció del llit de baix. Serra de calar, una planxa de DM de 9cm de gruix (així podia evitar haver de retallar l'original), un pot de pintura gris mate i dues potes d'alumini de 40cm ..... i llit fet!!

Apa! .... Tot a punt per viatjar!   ;-)






Alb.

5 comentaris:

  1. Ostres a viam cuan pots penjar de com et queda la cinquena plaça! m'agradaria veure-la...

    Jo he vist com s'ho manegava una família dins una multivan, 5 persones i una d'elles minusvàlida! no es impossible peró una mica mes d'espai no destorva!
    ;-)

    ResponElimina
  2. Tot és possible amb una Volkswagen ;))

    ResponElimina
  3. Caram! Felicitats!! Em dic Eduard i som una parella de Girona. I de fet estem en la mateixa disjuntiva (3 nens i una Cali de 4 seients sense tercer rail) i al concesionari VW de Girona (Autopodium) els hi sona a ciència ficció el tema... A on vas portar la teva Cali a fer la modificació exactament?

    ResponElimina
    Respostes
    1. La vaig dur precisament a aquest concessionari.

      Almenys n'han fet una, la meva. :-)

      Em sembla qui m ho va portar va ser en Narcís, el cap de xapa.

      Alb.

      Elimina
    2. Merci per la info Albert! Ja els hi comentaré. Tinc algún dubte més al respecte de la modificació del tercer rail i el suport de darrere que vas fer...em pots fer si un cas un privat a eduard.vallribera@gmail.com i en parlem?
      Eduard

      Elimina