10 de febr. 2016

La pluja m'empaita, però jo sóc més ràpid!





Que plogui, ja!! .... però, please!, que no ho faci ara! 

Fa pocs dies, els diaris i telenotícies de tot Catalunya anunciaven que a Barcelona s'havia assolit un nou rècord de dies sense pluja: 86 dies sense caure ni una gota! ... Déu ni do!

A Girona, l'últim episodi de pluja forta va ser els dies 2 i 3 de novembre de 2015. Des de llavors, a Girona només hi ha hagut tres episodis de pluges menors (menys d'1 litre per metre quadrat). Vaja, que els últims tres mesos només s'han recollit  un total de 22 litres per metre quadrat de pluja .... que si bé, estan lluny de ser una situació excepcional com la del desembre de l'any 1952 (hi hagueren 73 dies sense pluja), hem estat 43 dies sense cap precipitació important, i això no deixa de ser curiós, almenys meteorològicament parlant.

El tema és que això s'ha notat, i molt, en l'enorme polseguera que et trobes a les pistes i camins de les Gavarres. Feia dies que pensava, a veure si plou d'una vegada, que no m'acaba de barrufar això d'acabar arrebossat de pols cada vegada que surto amb les Trabuco o amb l'Alma.

Doncs, avui he agafat la bicicleta per fer una vintena de quilòmetres serrant dents per les Gavarres i, apa, ... nuvols negres a tot arreu i vent amenaçador ...... Olor a pluja, però de gotes, ni una. I potser ha estat millor així, perquè, tornar empolsegat em molesta una mica, però, tornar xop com un ànec i enfangat fins les celles, prefereixo deixar-ho pels més petits de casa.  :-))




Alb.

2 comentaris:

  1. Enhorabuena, venciendo hasta a la lluvia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uno que tiene pánico a ir en bici por el barro ...jejej.......

      Un abrazo Patrícia y que pases buen finde! ....que por fin es viernes!! ;-)

      Elimina