10 de jul. 2017

Què hi fa una espècie com tu en un lloc com aquest?



Una visita inesperada ....    :-)

El recompte d'espècies observades a l'àtic des de que hi vivim (ja fa 7 mesos), s'enfila a 31 espècies diferents. Un bon ritme!. Encara queden moltes espècies que estan a la llista de "pendents de veure", que no crec que triguin a caure durant l'època de pas o a l'hivern, amb el reforç de les menjadores. Però si hi havia una espècie que no m'hagués imaginat mai de veure-hi, és una bosqueta vulgar (Hippolais poliglotta).

Aquest matí, a la terrassa, entre el fullam del llentiscle i el faig, hi havia moviment. De cop, surt en vol un petit ocell de color verdós de mal identificar (amb raó, els anglesos d'aquest tipus d'ocells verds difícils d'identificar n'anomenen LGB - "little green birds" - i així salven la papereta).

D'entrada, a primer cop d'ull, per la forma i mida m'ha semblat una cria de rossinyol, però el color no encaixava del tot. Per altra banda, el bec lleugerament allargat descartava totes les variants de mosquiters .... Uf!.. Sense prismàtics, i amb els ulls encara endormiscats, ha estat una autèntica prova d'identificació!  Això sí, quan ha arrencat el vol ho vist clar .... Carai! ... una bosqueta!! 

I si una cosa està clara és que, tot i tractar-se d'un LGB amb tota regla, no deixa de ser una preciositat d'ocell. Apa, una altra a la llista!

Aquí la teniu:




Alb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada