23 de juny 2011

Plant from the Planet - Forum IMPULSA GIRONA




"Els adults diuen que nosaltres, els nens, som el futur, però si no hi ha futur, què ens quedarà?"

"Molts nens d'ara serem vius l'any 2100. Si els oceans pugen 2 o 3 centímetres, per nosaltres serà una qüestió de supervivència"

"A els adults els costa actuar - tot i tenir els mitjans - per que la seva percepció del futur és molt diferent a la nostra"

"Parla menys, planta més"


Aquestes són algunes de les paraules d'en Felix Finkbeiner.

Avui he tingut la sort de conéixer personalment en Felix Finkbeiner, un noi alemany de tan sols 13 anys, Conseller Ambiental de les Nacions Unides i fundador de "The Plant from the Planet Children Iniciative", una organització internacional dirigida bàsicament a promoure que els nens i nenes d'arreu del món plantin un milió d'arbres a cada un dels seus paisos. Un somni molt agoserat sorgit arrel d'un treball de classe sobre el canvi climàtic que li va encomanar la seva professora de ciències quan tan sols tenia 9 anys, i que el va posar en contacte amb la mismíssima Wangari Maathai, la dona d'origen kenià que va ser capaç de plantar 30 mil arbres durant 30 anys de la seva vida i a qui se li otorgà el Premi Nobel de la Pau l'any 2004.


El projecte impulsat per en Felix, anomenat "Stop Talking, Start Planting" ja s'està duent a terme a ritme trepidant des de fa 4 anys. Actualment, ja hi ha més de 4 milions d'arbres plantats a més de 90 paisos del món. L'objectiu: arribar a 1 bilió d'arbres plantats arreu del món!


Ahir va visitar la ciutat de Girona en motiu del Forum Impulsa, promogut per la Fundació Princep de Girona, i a on hi va assistir un gran nombre d'assitents (entre els quals hi havia 22 alumnes de Maristes Girona), i la sempre destacable presència del Príncep d'Asturies i Girona.


Avui al matí s'ha realitzat a la nostra escola (Maristes Girona) una jornada-taller per a joves de 3r i 4t d'ESO i liderada pel mateix Felix. Li han calgut pocs minuts per posar-se a la butxaca els 70 nois i noies presents al taller. La seva actitud emprenadora, la il·lusió que transmetia amb les seves paraules, la serenor i fermesa en els seus discursos, la pedagogia de cada un dels seus arguments sobre el canvi climàtic, la contundència amb què afirmava l'elevat poder que pot tenir la força de voluntat dels joves, ... ha estat, sens dubte, una de les millos classes magistrals que hauran rebut aquests joves en molts anys.



Alb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada