1 de set. 2011

Volkswagen T4 Karmann Karuso





Sempre em fa il·lusió trobar models de furgonetes càmpers poc habituals. Sorprèn veure models que al seu dia se'n van fabricar poques unitats, o bé, càmpers que són símplement rareses degut a l'antiguitat de les preparacions.

Fa uns dies ja vaig comentar el cas de les Volkswagen California Club, però si aquella era una raresa, la que vaig trobar aquest estiu per Andorra es una raresa elevada al quadrat. Es tracta de la Volkswagen T4 Karmann Karuso.


Aquest model estava camperitzat per l'empresa Karmann i es caracteritzava bàsicament per ser una T4 mooooolt llarga, fins i tot més que les llargues California Exclusive camperitzades pel tàndem Volkswagen - Westfalia i que, pel fet de portar dutxa, ja ho eren més que les T4 convencionals. Paral·lelament, tenien sostre rígid elevat i integrat (no "capuxina"), finestres llargues i rectangulars a la part superior i una finestra asimètrica a la part posterior.




Pel que fa a l'interior, tenien una distribució semblant a les actuals SvenHedin: lavabo i dutxa al final de tot, a la banda del conductor hi havia els fogons i la pica, i a l'altra banda la nevera i un armari petit. A banda i banda també hi anaven armaris penjats. L'equipament càmper el completava una banqueta posterior molt còmode de dues places convertible en llit, una taula abatible, els seients giratoris i, a la part superior, un llit plegable de dues places molt ben amagat.






Alb.

4 comentaris:

  1. Hola! N'hi ha un parell d'usuaris del foro furgovw que en tenen una cadascú, em van comentar que van sortir numerades.
    La veritat és que estàn molt bé, també conec un noi que té una T4 Dehler amb una distribució molt semblant a la Karuso, amb l'avantatge (o desavantatge, depén de les teves prioritats) de que és una mica més curta, i per tant, més petita per dintre, i el llit superior són dues hamaques individuals.
    Salutacions

    p.d.: disculpa el comentari anterior, però m'he confós i l'he esborrat. Em falta pràctica :)

    ResponElimina
  2. Les del foro ja les tenia controlades, però és que això de veure-la en directe no té preu.
    Les Dehler també són espectaculars i m'encanten. Tenen un punt de futuristes molt xulo.

    ResponElimina
  3. buenas..... soc el propietari de una de les vw karmann karuso, la vaig tobar quan buscava una exclusive, que a part que sens anava de presupost...

    en fin la vaig veure i m'en vaig enamorar, per mi es una de les millors distribucions en campers, petits-mitjans i amb totes les comoditas ja que com s'ha comentat porta la dutxa i aigua calenta de serie, a part del tota la resta de equipament, nevera, pica, calefaccio estatica, etc...a mes dels materials usats ja que els panelats no evidetment pero lo que son els mobles son de fusta cosa que per lo que es vist a la moderna exclusive son de platic balc que amb el temps es torna groguenc i en conec varios que no saben que fer per blanquejar.... la banqueta trasera es desllisa cap a la porta corredera per poder fer el llit me ample i per tan comode, inconvenient... be amb el motor de la epoca el 2.4D pero.... amb els limits de velocitat que tenom.... suficient

    el millor.... no te capuxina...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ets un afortunat. Vaig tenir la sort d'entrar en una Karuso i ... vaig ben al·lucinar.

      Tens raó amb lo dels mobles de fusta (són indestructibles), però per contra pesen moltíssim comparat amb els plàstics o l'alumini que s'utilitzen actualment.

      Salut!

      Elimina