4 de març 2013

2n a la XVI Marxa de Montagut





Cap de setmana amb bon regust de boca. Pujo al podi amb una segona posició que hauria pogut ser tranquil·lament una primera posició de no haver estat de la badada d'última hora. Està clar que no es pot baixar la guàrdia fins l'últim moment! ... ainsss!  :-)

Aquest diumenge passat es va celebrar la 16ª marxa de Montagut. Aquest any, amb un recorregut molt interessant amb sortida i arribada al pont de Llierca, passant per la casa dels Plans, el torrent de Palomeras, ascendint fins a la pairaria del Pujol i el coll Sistrelles, i fent cim a Santa Bàrbara de Pruneres. La baixada, ràpida i vertiginosa, es feia pel coll de Palomeres, completant així un recorregut de 15,7km i 560m D+.

A les 7:30h es donava el tret de sortida. La temperatura era, ni més ni menys, de 0ºC .... Déu-ni-dó! A aquesta temperatura és com si cabés menys aire als pulmons, és curiós  De totes maneres, aquest cop n'he tingut prou amb mig quilòmetre a camps a través per a tenir el motor a ple rendiment, i començar a separar-me del grup a les primeres rampes pronunciades.

Al primer control ja hi he arribat completament sol i llavors ha estat qüestió de mantenir el ritme fort fins a arribar a Sta. Bàrbara  guanyant així, metres de separació amb el segon classificat (un gran especialista de les baixades). Quan arribo a Sta. Bàrbara la separació amb el segon i el tercer corredor ja  és d'un parell de minuts. Sense aturar-me, m'hidrato, i amb tots els sentits posats, emprenc la baixada a tota bufa. Després de 7 km a tot drap, i veient ja el pont de Llierca a davant dels nassos, m'he girat, no he vist ningú i, confiat, he abaixat el ritme. Ha estat en aquest moment, a escassos 600 m de l'arribada, que el segon (que baixava estès) m'ha avançat en un camí estret i de mala petja, i ja estat impossible revertir la posició fins arribar a la meta. El tercer classificat ha arribat 10 minuts més tard.

D'aquesta n'aprendré   :-)



Alb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada