15 de maig 2013

Un bon lideratge ...





L'altre dia, comentàvem amb dos companys de la feina un fet constatat per molts: hi ha persones que serveixen per a liderar personal i n'hi ha que no. Evidentment, no és que una cosa sigui millor que l'altre, sinó que, senzillament, són maneres de ser diferents i ... per descomptat, hi ha d'haver de tot en aquest món, sinó, malament.  :-)

Llavors, rumiant-hi, vaig escriure un llistat de característiques que, sota el meu punt de vista, haurien de constituir la columna vertebral sobre la qual se sustenta un bon lideratge. Us les detallo a continuació:

  • El primer, i més important, és que cal liderar amb l'exemple. Coherència per sobre de tot.
  • Cal tenir visió a l'hora de prendre decisions. Les grans idees sempre han d'anar agafades de la mà d'un bon concepte estratègic.
  • Cal aportar energia. S'ha d'evitar ser un "lladre" d'oxigen.
  • El líder ha de determinar quan es pot fer una excepció a la regla.
  • Tots cometem errors. La clau és reconèixer-los, admetre'ls i aprendre'n (en el fons, no deixen de ser grans oportunitats d'aprenentatge).
  • Per davant de tot, humilitat. S'ha de saber escoltar i aprendre dels altres. Cal ser un jugador més dins l'equip. Les millors idees vénen de la base i de compartir la informació.
  • El bon líder ha de ser previngut però decidit.
  • Cal saber preparar l'ambient per a poder donar les informacions (o decisions) i que aquestes siguin rebudes amb eficiència. És important que es fixin en el líder quan aquest pren les decisions.
  • Convé estar en forma per afrontar amb garanties qualsevol contratemps a qualsevol hora.
  • Cal plantejar desafiaments als subordinats per empènyer-los a l'excel·lència
  • I per últim, i no per això menys important, cal desenvolupar l'autoestima de cada un dels membres del l'equip perquè, en qualsevol moment, puguin passar a ser el més important del grup.


Alb.

2 comentaris:

  1. Hola Trencalós, buscando información sobre techo rigido para nuestra furgo VW T5, te hemos descubierto que tienes un blog. Nosotros nos conocemos del foro de furgovw.org allí mi nick es octamontse, creo que hemos tenido alguna que otra conversación, ya hace un par de años que casi no entro en el foro, pero bueno.
    Veo que sigues haciendo muy buenas fotos, cada vez mejor ;)
    Bueno nosotros tenemos otro blog que es este, te invito a que pases por el.
    También te pediría otra cosa, estamos intentando cambiar el techo elevable de nuestra california por uno rugido sin perder la cama de arriba, y si te enterases de algo, nos pudieras dar un aviso. No hay prisas, hasta el 2014 no tenemos intención de cambiarlo, ya que en junio nos vamos 4 meses de viaje por Asia de mochila, así que la furgo va a estar guardadita, jejejeje

    Pues nada, ya me despido, solo queríamos saludarte, y suerte con el blog, veo que es muy interesante.

    un fuerte abrazo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hombre Ocatamontse, qué alegría saber de vosotros!! Y menuda blog/proyecto teneis!!!

      De techos altos para VW T5 existen, de hecho, la misma vw comercializa la Cali con techo duro. E incluso, hay empresas de camperizaciones (como la inglesa Auto-sleeper) que los hacen. Recuerdo haber visto algunos techos duros de T5 en inglaterra (http://www.furgovw.org/galeria/fotos/jacobogp/ss-la-rioja_3370.jpg)

      4 meses por Asia!!!! .... qué envidia sana me haceis! Que os vaya bonito y mucha suerte.

      Nos vemos a la vuelta. ;-)

      Un abrazo.

      Alb.

      Elimina